Rullaus jalkapohjille

Rullailu

”Rollailu” on viime aikoina noussut suosituksi lajiksi ja onkin tehokas tapa huoltaa kehon isoja lihaksia ja kalvoketjuja. Mutta milloin oletkaan viimeksi kiinnittänyt huomioita kaiken perustaan, jalkapohjiin? Sen tosiasian lisäksi, miten paljon jalkojen päällä olemme ja mitä kaikkea ne saavat kokea, jalkapohjista löytyy todella monia heijastepisteitä koko kehoon.

Tämän kuukauden vinkki on monella tapaa mukava. Tarvitset vain yhden ainoan välineen, viinipullon korkin, mieluusti oikean korkkisen (kuohuviinipullon korkit saattavat olla turhan paksuja). Jos haluat tuplata mukavuuden, kutsu ensin hyvä ystävä lasilliselle, jotta saat käyttöösi viinipullon korkin :)

Eli:

Rullailu sujuu parhaiten paljaalla lattialla joko paljain jaloin tai ohuet sukat jalassa.

Seiso hetki molemmilla jaloilla, lantion levyisesti niin, että paino on molemmilla jaloilla tasaisesti. Kuulostele, miltä jalkapohjissa tuntuu.

Aseta sitten korkki toisen jalkapohjan alle ja lähde kevyesti ja rauhallisesti rullaamaan päkiän ja kantapään suuntaisesti. Käy läpi koko jalkapohja, myös ulko- ja sisäsyrjät. Voit myös painaa kevyesti varpaiden tyvikohtaan, ikään kuin yrittäisit nostaa varpailla korkkia maasta. Jos jossain kohtaa tuntuu ikävää kipua, kevennä. Aikasi rullailtuasi siirrä taas paino tasaisesti molemmille jaloille ja kuulostele. Tuntuuko puolieroa?

Sitten toista jalkaa rullailemaan, lopuksi taas kuulostellen tuntemuksia.

Voit rullailla niin usein kuin hyvältä tuntuu ja mikä tärkeintä, muista kiittää itseäsi lopussa!