Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva tehokas hoitomenetelmä, mobilisaatiohoito, jossa tasapainotetaan kehon tuki-ja liikuntaelimistöä. Tällöin myös lihaskireydet helpottavat, kalvorakenteet vapautuvat, ja nivelten liikkuvuus paranee. Aineenvaihdunta helpottuu, kudosneste- ja verenkierto paranevat, ja hermot vapautuvat mahdollisista pinnetiloista. Jäsenkorjauksessa pyritään aina löytämään vaivan alkuperä ja hoitamaan sitä, eikä keskitytä pelkästään kipukohtiin. Ihminen nähdään kokonaisuutena ja hoidossa käydäänkin läpi koko vartalo, varpaasta hiustupsuun asti, käsiä unohtamatta.

Hoito perustuu asiakkaan ja hoitajan yhteistyöhön, jossa käytetään hyväksi myös asiakkaan omia liikeratoja. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa EI niksautella, eikä tehdä äkkinäisiä liikkeitä.

Hoito on lempeä ja pyritään tekemään aina mahdollisimman kivuttomasti. Hoito perustuu hoitajan käsien aistimukseen, jolloin ”silmät” ovat sormenpäissä.

Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia mm.

  • jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa (jalkojen erimittaisuus usein alaselkäkipujen taustalla)
  • eri nivelten virheasentojen korjaamisessa
  • kantapääkivun (plantaarifaskian) korjaamisessa
  • skolioosin, iskiaksen ja iskiastyyppisten vaivojen hoidossa ja
  • tenniskyynärpään ja rannekanavan oireyhtymän hoidossa.

Hoito aloitetaan aina haastattelulla, jossa pyritään selvittämään tuki-ja liikuntaelimistön ajankohtaisen tilan taustaa, jopa vuosien takaisia vaivan syitä. Samalla suljetaan aina pois mahdolliset hoidon estävät syyt (vasta-aiheet) ja selvitetään hoitoa mahdolliset rajoittavat tekijät.

Hoito kestää yleensä noin puolitoista tuntia. Hoidon jälkeen tulisi olla kolme vuorokautta saunomatta sekä välttää kiertoliikkeitä, painavien esineiden nostoa, hyppyjä, juoksua tai muuta vastaavaa. Nestettä tulee myös nauttia riittävästi.

Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimike on nimisuojattu, ja Kansanlääkintäseura kouluttaa ja ylläpitää rekisteriä nimikkeen saaneista hoitajista.

Koulutus kestää kolmisen vuotta ja perustuu pitkälti opiskelun aikana tehtäviin hoitoihin. Jäsenkorjaaja ei kuitenkaan ole koskaan valmis vaan on jokaisen hoidon alkaessa aina uuden edessä nöyrin mutta uteliain mielin.

Varaa aika kalevalaiseen jäsenkorjaukseen

Raindrop-hoito

Hoito on erittäin rentouttava, ja se tehdään käyttäen Young Livingin korkeatasoisia eteerisiä öljyjä.

Hoitoon yhdistetään muinainen tiibetiläinen vitaflex-tekniikka sekä lakota-intiaanien perinteinen sulka-sively. Hoidon aikana iholle levitetään noin 80 tippaa yhdeksää eri öljyä.

Nimensä (raindrop=sadepisara) hoito on saanut siitä, että öljyt tiputetaan pisaroina hoidettavan selkärangalle. Näin öljyt yhdistyvän hoidettavan energiaan jo ennen kuin ne koskettavat ihoa.

Ennen selän hoitoa käsitellään jalkaterät, jolloin ne saavat osansa ja heijastepisteiden kautta kuljettavat öljyjä kehon muihin osiin.

Tässä Raindrop-hoidossa kehosi saa vastaanottaa luonnon omia, puhtaita antimia, jotka tukevat elimistön toimintaa luonnollisella tavalla. Öljyt ovat vahvasti antibakteerisia ja toimivat niin fyysisellä kuin emotionaalisella ja henkisellä tasolla.

Hoidon jälkeen tulisi nauttia runsaasti nestettä ja ottaa rauhallisesti loppupäivä.

Ja vaikka hoito on ohi, öljyt jatkavat ”työtään”, joten suihkuun kannattaa mennä vasta seuraavana päivänä.

Varaa aika Raindrop-hoitoon

Reikihoito

Reikihoito on yksi tapa hengähtää ja ottaa hetki aikaa itselleen kiireisen arjen keskellä. Se on vanha japanilainen energiahoitomuoto, joka on hyvin kokonaisvaltainen, rauhoittava ja tasapainottava. Hoidettavan ei tarvitse riisuutua, vaan hoito tehdään vaatteet päällä. Hoidettava makaa mukavasti peiton alla hoitopöydällä lempeän taustamusiikin soidessa ja saa vain nauttia kokemuksesta. Hoitaja asettaa hoidon aikana kätensä kevyesti hoidettavan päälle tai pitää käsiään kehon yläpuolella. Tähän menee aikaa noin tunti, mutta olennaista ovat myös keskustelut ennen ja jälkeen hoidon. Niihin varataan noin 15 minuuttia.

Äänimaljarentoutus

Äänimaljojen lempeä sointi toimii syvärentoutuksena hellien lempeästi sekä kehoa että mieltä. Ihmisen kehossa on noin 70 % nestettä, jota pitkin maljojen värähtely kulkee solusta soluun, paikkoihin, jonne ihmiskäsi ei yllä.

Jokainen äänimalja on yksilöllinen, käsin taottu useasta eri metalliseoksesta, ja ne soivat eri sävelkorkeuksilla. Itselläni on nepalilaisten seppien takomia maljoja, jotka todella ovat omia yksilöitä mutta yhtä perhettä. Tämä maljaperhe soi upeasti yhteen!

Hoito tehdään vaatteet päällä, saat mukavasti asettua pitkälleen lämpimän huovan alle ja vain olla. Soitan maljoja kehon päällä sekä ympärillä, ja malja voidaan laittaa soimaan myös kipukohdan päälle. Värähtely auttaa lihaksia rentoutumaan, ja näin kudoksissa olevat nesteet ja veri pääsevät paremmin kiertämään. Hoito päättyy muutaman minuutin hiljaisuuteen, jonka jälkeen saat lempeästi palata kuluvaan hetkeen, ”tähän päivään”.

Hoidon jälkeen samana päivänä olisi syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nestettä.

Varaa aika äänimaljarentoutukseen

Sain ensimmäisen yksilöäänimaljarentoutustunnin aikoinaan lahjaksi ja sen jälkeen olen käynyt useamman kerran.

Äänimaljarentoutus on erinomainen tapa lievittää stressiä ja voida paremmin. Varaan usein ajan Miralta, kun huomaan, että stressitasot alkavat nousta. Hoidon aikana äänimaljoja soitetaan niin kehon ulkopuolella kuin kehon päälläkin. Varsinkin kun maljat ovat kehon päällä, voi konkreettisesti tuntea, miten maljojen värähtely kulkee pitkin kehoa ja keho rentoutuu. Itse vaivun varsinkin vatsallani maljojen alla maatessani täysin syvärentoutuneeseen tilaan. Hoidon jälkeen olo on uskomattoman hyvä, rauhallinen ja rentoutunut.

Olen osallistunut myös äänimaljarentoutuksen ryhmätunneille. Nekin ovat ihania, mutta jos haluaa todellista rentoutusta, yksilötunti on ainakin itselleni siihen tarkoitukseen ylivoimainen.

Äänimalja-asiakas


Olen käynyt Miran luona vuoden ajan, kun on ollut kaikennäköistä vaivaa. Kun menin eka kertaa, oli oikea puoli aivan jumissa ja alaselässä kipuja. Parin kerran jälkeen vaivat helpottivat. On ollut niskakipuja ja kesällä tuli asentohuimaus ja tinnitus korviin. Näitä on hoidettu ja tinnitus on vähentynyt huomattavasti. Jos oot oikein jumissa, yksi kerta ei riitä. Olen käynyt melkein kerran kuussa ja olo on nyt tosi hyvä, myös mielialaan vaikuttaa positiivisesti. En voi muuta sanoa kuin KIITOS MIRA parantavavista hoidoistasi. Sulla on parantavat kädet ❤ Olen tosi tyytyväinen, kun olen valinnut kalevalaisen jäsenkorjauksen hoitomuodoksi.

Erittäin tyytyväinen asiakas


Kalevalainen jäsenkorjaus joulukuun lopussa auttoi heti ensimmäisen käyntikerran jälkeen "hiirikäteni" ja olkapääni särkyihin ja puutumisiin. Myös nukkuminen ja imurointikin sujuu jo kivuitta. Suuri kiitos avusta ja kaikkea hyvää jatkossakin!

Työnohjaaja 52 v


Paljon autossa istuvan alaselän jomotukseen ja kipuiluun kalevalainen jäsenkorjaus toimi loistavasti!
Säännöllinen hieronta ei tepsinyt pitkiä aikoja, nyt kivut olleet poissa yhtäjaksoisesti jo puoli vuotta!
Ehdottomasti iso suositus ❤️

Nainen 25 v


Jo yli vuosi ilman kipua ja kipulääkkeitä! Miran hoidossa saivat kyytiä niin sitkeä alaselkäkipu kuin vihlova ”hiiriolkapääkin”. Tuhannet kiitokset ja lämmin suositukseni.

Sairaanhoitaja 66 v


Kärsin kuukausien ajan kovista jalkapohja-, kantapää- ja pohjekivuista. Kokeilin monia hoitoja, mikään ei auttanut, kunnes löysin tämän hoitomuodon (kalevalaisen jäsenkorjauksen). Jo kaksi hoitokertaa ja kivut hävisivät.

Olen erittäin tyytyväinen hoitoon ja aion jatkaa niitä säännöllisesti.

Mies 51 v


Olen etsinyt helpotusta fibromyalgiakipuihin, joiden kanssa olen kulkenut vuosia. Miran kalevalaisessa jäsenkorjauksessa sain vahvistuksen, kivuttomuus on mahdollista! Hetki hoidon jälkeen, jolloin kivut hellittivät, antoi luottamuksen kehoni kykyyn toipua. Miran avustuksella jatkan matkaa kohti parempaa oloa.

Nainen 52 v


Maaliskuun alussa kävin elämäni ensimmäistä kertaa jäsenkorjaajalla, jonka bongasin Naisex-messuilta. Minua on vaivannut useamman vuoden vasen käsi, joka säteilee myös selkään, sormet puutuu ja käsi ei nouse ylös. Ensimmäinen kertani Miralla oli maaliskuun 2018 alussa ja toinen huhtikuussa ja hups! KÄTENI NOUSEE YLÖS! Olen ennenkin käynyt eri hierojilla, lääkärillä, fysioterapiassa sekä osteopaatilla, ratkaisua ei kuitenkaan ole löytynyt. Mira löysi sen... vasemman puolen iso selkälihas oli aivan jumissa (jos nyt oikein muistan). 2 x 1,5 h hoito auttoi, ainakin nyt tuntuu siltä (toivottavasti lopullisesti). Käsi on nyt lähes oireeton ja jumpatessani saan taas tehtyä "enkelin siipiä". Aurinkoista ja lämmintä kevättä ja KIITOS!