Tarina

Kehollinen työskentely tuli minulle ajankohtaiseksi kymmenisen vuotta sitten, kun omassa selässäni ilmeni alaselän rappeuma ja nikamasiirtymiä. Asuin yksin lasten kanssa, kävin töissä ja mietin, miten tästä selviän. Onneksi sain ajan lääkäriin ja sain lähetteen fysioterapeutille, jolla oli pilates-ohjaajatausta.

Olin kuvitellut, että liikuntaa pitää tehdä aina hiki päässä, mutta pilateksen pienet liikkeet tekivät minuun suuren vaikutuksen. Henkilökohtaisessa ohjauksessa liikunnallinen maailmani ja koko muukin maailmani mullistui. Innostuin kouluttautumaan pilates-ohjaajaksi.

Sen jälkeen tutustuin syvähengityksen maailmaan, joka avasi lukkoja. Mieli ja keho ovat mieletön kokonaisuus, ja kaikki mitä ajattelemme ja tunnemme jää kehoon. Tämän oivalluksen myötä kävin koulutuksia. Syvähengityksen avulla olen päässyt eteenpäin elämässä ja pystyn tarttumaan hetkeen ja mahdollisuuksiin, siihen mitä on.

Kansalaisopiston järjestämä shindo-kurssi vei heti mukanaan, sillä tunnin jälkeen olo oli äärettömän hyvä. Siinä missä pilates on tarkoin määriteltyä, shindo toi rennon kehon kuuntelun ja sallivuuden. Äänimaljat puolestaan saivat kurssin jälkeen hautua mielessä parisen vuotta. Vuosia kestävät kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot aloitin, sillä koen itseni käsillä tekijäksi.

Eri lajeihin tutustuminen on ollut ikään kuin palapeli, jossa palaset ovat vähitellen loksahdelleet paikalleen. Olen käynyt koulutuksia ja kursseja palkkatyön ohessa tietämättä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tässä vaiheessa huomaan, että ne ovat vieneet minua kohti yrittäjyyttä.

Haluan nyt tuoda ihmisille kaiken sen, mitä itse olen kokenut: lempeyttä, itsensä kuuntelua, pysähtymistä, tietoisuutta, läsnäoloa. Vaikka voin luoda hengähdyshetkiä, vastuu on jokaisella itsellään. Hyvinvointi vaatii tervettä itsekkyyttä. Se, miten voit, heijastuu ympäristöön.

”Elämän kokemukset ovat rikkaus, ilman niitä en olisi tässä.”

♥ Mira Kallio