Merisuolakääre hoitaa monipuolisesti

Merisuolakääre

Viime talvena minä (kuten aika moni muukin…) liukastui. Itsekin ihan omalla pihalla, tutuissa nurkissa. Olkapää on jo aiemminkin kiukutellut ajoittain, ja nyt se sai mojovan tällin. Tuntui, että käsi oli ihan pois pelistä, mutten uskonut sen murtuneen. Ja työpäiväkin vielä edessä…

Mikä avuksi? No, vanha perinteinen hoito, merisuolakääre! Se on erinomainen hoitotapa tulehduksiin, turvotuksiin, nivel- ja lihaskipuihin sekä venähdyksiin. Käytä ohjeen mukaista viileää merisuolakäärettä 1–3 kertaa päivässä 45 minuutin ajan.

(Tulehdusvaiheessa ja mm. akuutissa iskias-oireessa pitää välttää kaikkea lämmintä. Munuais-, virtsarakko- tai eturauhasvaivoissa veden sen sijaan tulee olla +37-asteista!)

Valmistus

Laita kahvikuppi puolilleen merisuolaa ja kaada isompaan astiaan. Lisää sen verran kiehuvaa vettä, että suola liukenee. Sen jälkeen lisää litran verran noin +20-asteista vettä (ei tarvitse mittaria, kun vesi tuntuu kädelle viileältä, se on varmaan sopivaa).

Käyttö

Kostuta liuoksessa esim. pieni froteepyyhe, purista ylimääräinen vesi pois ja laita kipukohdan päälle. Erinomainen apu esim. nilkkaa, polvea tai käsivartta hoidettaessa on froteesukka, josta kärki on leikattu pois. Se on näppärä sujauttaa paikalleen.

Säilytä nestettä huoneenlämmössä ja käytä tarvittaessa.

Akuuttitilanteissa käärettä voi käyttää joka tunti 10 minuutin ajan.

HUOM! Jos kivut eivät hellitä, käy lääkärissä!

Itse laitoin ennen töihin menoa kaksi kertaa kääreen olkapäähän. Vielä ajaessa töihin väänsin itkua, koska en tahtonut saada vaihdekeppiä käytettyä. Selvisin työpäivästä ja laitoin vielä illalla kääreen. Aamulla herätessä en meinannut uskoa itsekään, käsi oli kunnossa!